Ramon Vargas i Mariachi Los Caballeros ponovno zajedno – u Budimpešti

Objavljeno: 20. 11. 2012.

◄ Povratak

Mlc-Ramon-BratisalvaHrvatska glazbena skupina Mariachi Los Caballeros gosti su na koncertu svjetski poznatog tenora g. Ramóna Vargasa.

Koncert će se održati u Budimpešti, u koncertnoj dvorani Béla Bartók National Concert Hall, Place of Arts-Budapest, 28. studenog 2012. u 19:30.

Mariachi Los Caballeros se susreću s Ramónom Vargasom četvrti put. Prvi put su održali zajednički koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama u kolovozu 2004 godine, a samo mjesec dana kasnije u organizacije meksičkog veleposlanstva održavaju veliki koncert u International Centru u Beču. Treći koncert za koji Mariachi Los Caballeros dobijaju pregršt pozitivnih kritika je zajednički nastup na festivalu Viva Musica! u Bratislavi u srpnju 2010. godine.

Koncert u Budimpešti privukao je veliku pažnju mađarskih medija zbog samog Vargasa, programa koji će se izvesti ali i gostiju. Naime, za svoj koncert u Budimpešti je Ramón Vargas odabrao Mariachi Los Caballeros kao goste i svojevrsno iznenađenje koncerta. Mediji Vargasa doživljavaju kao velikog pjevača bel canta, a svoje koncerte Ramón Vargas često koristi kao glazbeni veleposlanik Meksika za predstavljanje mariachi glazbe.

Za Mariachi Los Caballerose Vargas kaže da na pozornicu donose autentični zvuk, šire entuzijazam i sreću koju nosi ovaj glazbeni žanr.

Budući da je za izvedbu mariachi glazbe nezaobilazan odličan mariachi sastav, izbor pada na Mariachi Los Caballerose za koje Vargas kaže da na pozornicu donose autentični zvuk, šire entuzijazam i sreću koju nosi ovaj glazbeni žanr. U dijelu posvećenom mariachi glazbi Mariachi Los Caballeros izvest će nekoliko pjesama samostalno i nekoliko zajedno s Ramonom Vargasom.

Simfonijskim orkestrom Mađarskog državnog radija ravnat će dirigent Srboljub Dinić.

Cijeli koncert će snimati i prenositi Mađarska državna televizija i radio, a ljubitelji bel canta i mariachi glazbe sljedeće godine će moći nabaviti i DVD kao glazbeni zapis s ovog izuzetnog događanja.

Pogledajte kako su zvučali Mariachi Los Caballeros i Ramon Vargas u Bratislavi, srpanj 2010.

◄ Povratak