Spektakl u Ljetnom kinu

Objavljeno: 10. 08. 2016.

◄ Povratak / Back

Sadržaj preuzet sa portala www.makarsko-primorje.com

Spektakl u Ljetnom kinu: Los Caballerosi ponovno oduševili Makarane, za Dječji vrtić ‘Maslačak’ prikupljeno 4.800 kuna

ljetno-kino-los-caballeros-03-2Godinu dana nakon što su se “upoznali” na pozornici Ljetnog kina, makarska se publika sinoć još jednom susrela s izvrsnim mariachi ansamblom Los Caballeros, koji su na istom mjestu još jednom “skrivili” istinski glazbeni i scenski spektakl.

I ovaj put je gledalište Ljetnog kina bilo krcato do posljednjeg mjesta, uz još barem stotinjak gledatelja koji su izabrali stajanje na nogama, a u dvosatnom je spektaklu jedan od najboljih svjetskih mariachi sastava kroz glazbu, priču i pjesmu “obišao” ne samo meksička sela, pustinju i gradove, već se radilo o “šetnji” uzduž američkog kontinenta, preko Kube, pa do Venezuele ili Puerto Rica koji su predstavljeni nekima od pjesama koje su ih proslavile širom svijeta.

Isto kao i prošle godine, Caballerosi su oduševili umijećem, što sviranja, što pjevanja i plesa, a u dvosatnom su spektaklu dio slave “ukrali” i naši mladi sugrađani, harmonikaši Ante Selak i Lea Gojak koji su nastupili u pauzi između dva koncertna seta glavnih zvijezda večeri. Inače, i sinoćnji je koncert imao naglašenu humanitarnu svrhu – naime, mada su ulaznice bile besplatne, gledateljima je ostavljeno na izbor da nakon završetka nastupa Los Caballerosa daju dobrovoljni prilog, a ukupan je prihod bio namijenjen Dječjem vrtiću “Maslačak” kojem je nužno potrebno uređeno dječje igralište.

O humanitarnoj akciji posjetitelje su obavijestili umjetnički ravnatelj Makarskog kulturnog ljeta Ivica Mijačika te glasnogovornica Ružana Kovač, a gledateljima se unaprijed zahvalila ravnateljica DV “Biokovsko zvonce” Snježana Ninčević. U svakom slučaju, plan je nakon sinoćnjeg koncerta korak bliže realizaciji jer je, kako doznajemo, prikupljeno 4.800 kuna.

O.Franić

Tekst i slike: www.makarsko-primorje.com

◄ Povratak / Back