Spektakularni Los Caballerosi oduševili Splićane: Ritmovi Meksika na krcatoj Rivi

Objavljeno: 14. 09. 2016.

◄ Povratak / Back

Sadržaj preuzet sa portala www.dalmacijanews.hr

Autor: Mirella Meić
Foto: Joško Šupić & Mirella Meić

Caballerosi su doveli atmosferu do usijanja na prepunoj Rivi u utorak navečer

Los Caballeros - Split 2016. / Foto: Joško Šupić

Los Caballeros – Split 2016. / Foto: Joško Šupić

Sinoć je na krcatoj Rivi u okviru programa ”Spli’ski litnji koluri” u povodu nadolazećeg Dana neovisnosti Meksika koji se slavi 16.rujna. veličanstven koncert održao jedini mariachi sastav s ovih područja koji u Hrvatskoj postoji od 1998. godine. Los Caballerosi su u Splitu zasvirali zahvaljujući Turističkoj zajednici grada Splita i počasnom konzulu Meksika Marinu Bosotini:

– Ovo je bila prilika da prvi put u Hrvatskoj organiziramo ovakvo jedno događanje koje bi još više približilo Meksiko Hrvatskoj. Umjesto organizacije Dana neovisnosti Meksika za jedan uski krug ljudi, mislim da je puno ljepše da smo ovo organizirali za moje sugrađane i sve posjetitelje Splita – rekao je Marin Bosotina.

Franjo Vinković, trubač orkestra Los Caballeros nam je priznao kako su ovaj nastup silno iščekivali.

– Nastupali smo 2002. godine u Guadalajari pred 20.000 ljudi i naravno da je bilo prekrasno kad svirate pjesme koje svi pjevaju u glas s vama, ali ovdje nas je emocija publike toliko iznenadila da upravo ovaj večerašnji koncert mogu usporediti s atmosferom u Meksiku. Puno vam hvala, Splićani – oduševljeno nam je kazao Franjo.

◄ Povratak / Back