Los Caballeros 2017.

Ove su godine Mariachi Los Caballeros ostvarili mnoštvo uspješnih koncerata i suradnji od kojih posebno možemo izdvojiti nastup s tamburaškim orkestrom HRT-a u Zagrebu koji je snimila Hrvatska radiotelevizija i Hrvatski radio.

nastup-s-tamburaskim-orkestrom-hrt-a


Nastup na svečanosti u Beču povodom obilježavanja 50 obljetnice suradnje Bečke državne opere i jednog od najslavnijih Tenora današnjice Plasida Dominga. Svečanost je organizirala Španjolska ambasada u Beču, a na njoj su bili osim Dominga i brojni uvaženi gosti kraljevske španjolske obitelji te eminentni svjetski umjetnici.

mlc-bec


Također je vrijedno spomenuti koncert u Nizozemskoj na WMC (World Music Contest) svjetskom festivalu puhačkih orkestara i sastava, na kojem svake 4. godine u nešto manje od mjesec dana sudjeluje oko 40000 glazbenika iz cijelog svijeta.

Los Caballerosi su zamjenili venecuelanski Simon Bolivar orkestar koji zbog političke situacije nije mogao održati koncert.

Umjetnički ravnatelj festivala, inače renomirani dirigent i svjetski ekspert za puhačke orkestre Jan Cober rekao je za medije da su Caballerosi visoko rangirani na listi sudionika festivala i da se sada pružila prilika za ostvarenje suradnje. Nastupili su sa mladim orkestrom europske unije (European Union Youth Wind Orchestra) na završnom koncertu tijekom kojeg je violinist i dirigent André Rieu dodijelio nagradu najboljem mladom umjetniku festivala.

wmc

Na koncertu su naši mariachi nastupili samostalno i uz pratnju orkestra kojim je dirigirao maestro Cober. Uz 4 bisa kritika je koncert ocijenila kao vrhunski spoj tradicionalne meksičke glazbe koju Los Caballeros izvode na visokoj umjetničkoj razini i puhačkog orkestra sastavljenog od najboljih mladih svjetskih glazbenika. Caballerosi su nakon koncerta dobili poziv na suradnju s Linburg Simphony Orchestra, koji će ih uvrstiti u program za sljedeću sezonu.

Mariachi iz Hrvatske za Europu ¡Si Señor!