NAJUSPJEŠNIJI HRVATSKI MARIACHI SASTAV – LOS CABALLEROS U LISINSKOM

Objavljeno: 20. 11. 2000.

◄ Povratak / Back

Publika plesala u ritmu mariachija

ZAGREB – Da se Pancho Villa kojim slučajem preksinoć zatekao u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” i poslušao nastup najuspješnijeg hrvatskog mariachi sastava Los Caballeros, zasigurno bi pomislio kako se zatekao usred prave meksičke fieste. Impresivne vokalne dionice i brojnim nastupima “izbrušene” harmonije dvanaestorice “mariachi de Croata”, kako je njihov nastup najavila Elena Šuran, u dva su sata očarali dupkom punu dvoranu.

Zvuci truba, violinskog kvinteta i nezaobilaznih gitara mamili su prisutne da se slobodnije zanjišu u ritmu mariachia, no tek je nekolicina zaboravila da se nalazi u koncertnoj dvorani. I dok je većina oduševljenje iskazivala burnim pljeskom, najhrabriji su dali oduška raspoloženju i uzvikom “ole” neprestance bodrili zagrebačke Meksikance. S prvom gošćom Vesnom Ostojić “caballerosi” su nanizali nekoliko meksičkih standarada, još aktualnih u sjećanju starije publike zahvaljujući davnim prepjevima domaćih izvođača.

Izlaskom senjorita i senjoresa, članova slovačkog plesnog ansambla “Magisterial”, dvorana je živnula u bojama stiliziranih meksičkih nošnji, na koje se u suverenoj vokalnoj interpretaciji nadovezala slovenska pjevačica Nuša Derenda, prošlogodišnja uzdanica “dežele” na Euroviziji. S “Besame mucho” doslovce je šarmirala publiku, koja je izbor glazbenih gostiju Los Caballerosa pozdravila s jednakim oduševljenjem kao i njihovu interpretaciju poznatih melodija, “Guadalajara” i “La bamba”. Prijatelji po izričaju i nadahnuću, Los Caballerosima se na sceni pridužila ritam sekcija Cubisma, pokazavši da jedva primjetne glazbene nijanse u širokoj lepezi latino-glazbe dijeli meksičke, kolumbijske i kubanske melodije. Sve zajedno, uz ovakav prijem publike i raspoložene “caballerose”, čini se, ni ubuduće ne može razočarati.

V. TENŠEK
Novi list, 20. 11. 2000.

◄ Povratak / Back