EN VIVO

Objavljeno: 03. 07. 2013.

◄ Povratak

cover-vivoIzdavač: Loco Artis

Godina izdanja: 2006 .

Kada Los Caballeros onako viteški, kao što im ime kaže, u jedan glas uzviknu: “;Si senor!” i pozdrave ispruženim gudalima violina, to je gesta kojom više sebi nego publici potvrđuju još jednu besprijekornu izvedbu. Po dobro poznatom scenariju trenutak zatim uslijedit će provala iskrenog odobravanja bez obzira dolazi li od slušatelja namjernika ili sa strane osvjedočenog poklonika vodeće hrvatske i jedne od najcjenjenijih mariachi skupina izvan Meksika.

Los Caballeros taj su status zasluženo potvrdili drugim sudjelovanjem na Međunarodnom susretu mariachi orkestara u Guadalajari u rujnu 2002., ali umjesto da ga rutinski održavaju u sredini tisućama kilometara udaljenoj od bilo kakve konkurencije oni su ionako visoko postavljenu ljestvicu glazbenih standarda nastavili podizati proširujući opseg vokalnih zaduženja unutar ansambla i instrumentalno-aranžersku opremu neprestano obogaćivanog, klasičnog mariachi repertoara.

U takvoj formi dočekali su solistički koncert u KD Vatroslava Lisinskog 15. veljače 2005. i premda je samo iz tehničkih razloga prigušene reakcije publike ne slijede u mjeri raspoloženja stvorenog na licu mjesta, pozorno preslušavanje 16 izabranih snimaka u cjelosti je potvrđuje. Od kolektivnih doprinosa u „Guadalajari”, „La negri” i „El gustu” do samostalnih istupa dugogodišnjeg prvog glasa grupe Ivana Androića („Soy Merico”, „Besame mucho”, „Por amor” i relativno novopečenih vokalnih solista, trubača Franje Vinkovića („Amaneci en tus brazos”, „Granada”) i volinista Damira Matića („Demasiado herido”, „Cucurrucucu paloma”).

Los Caballeros ;En Vivo! su slika i prilika najboljih mariachija dostupnih u široj okolici i zato bismo mi njima trebali uskliknuti: ;Si senores!

Dražen Vrdoljak

La Bamba


Granada


Por amor


Guadalajara


◄ Povratak