Klupska scena Amadeo – koncert Mariachi Los Caballerosa

KADA: Četvrtak, 24.07.2014.

◄ Povratak

Mariachi Los Caballeros slika s AmadeaNa programu klupske scene Amadeo u srijedu i četvrtak, 23. i 24. srpnja, u 21 sat počinje koncert popularnih Mariachi Los Caballerosa.

Mariachi Los Caballeros

Poznatu i vrlo rasprostranjenu uzrečicu prema kojoj samo jedan pojam navodi na pomisao o Meksiku više od tequile, a to je mariachi, ne valja shvatiti tek kao neizbježan citat iz površnog turističkog vodiča kroz folklor ove velike zemlje južno od rijeke Rio Grande. “Žive boje mariachija, njegove svjetle, jasne, duboke i skladne melodije sjedinjuju se kako bi otkrile srce i dušu Meksika”, zapisala je Sylvia González u knjizi “Mexico: The Meeting of Two Cultures”, pokazujući da se ni definicija stručnjaka ponekad ne može udaljiti od popularne predodžbe o najprepoznatljivijem meksičkom glazbenom proizvodu.

Slično razmišlja i Ivan Androić, pjevač i utemeljitelj zagrebačkog mariachi sastava “Los Caballeros”: “Pojam mariachi u meni budi vizualnu dimenziju koja je šira od glazbene. To je slika arene, pijeska, bikova, ljudi, mirisa…”.

Ulaznice možete kupiti klikom na:

link na ulaznice