Mariachi Los Caballeros na sceni Amadeo

Objavljeno: 20. 07. 2011.

◄ Povratak

Najbolji mariachi sastav izvan Meksika – Mariachi Los Caballeros u petak i subotu , 22. i 23. 07. 2011., gostuje na sceni Amadeo. Izvodit će poznate hitove s kojima su osvojili brojne ljubitelje ove vrste glazbe, ali i dobili priznanja kao vrhunski interpretatori.

Djeluju 13 godina i iza sebe imaju niz uspješnih nastupa te nekoliko diskografskih izdanja Za Aquarius Records snimili su album “Fiesta Mexicana”, “Colección Bailable”, a pod vlastitom izdavačkom etiketom Loco Artis, izdaju CD album “En Vivo” 2005. godine što je prava rijetkost u snimkama mariachi žive glazbe.

Nastupali su s glazbenicima poput slavnog svjetskog tenora, rođenog Meksikanca, Ramóna Vargasa, za američku TV mrežu PBS snimili su dokumentarni film “Mariachi: the Spirit of México” s čuvenim tenorom Plácidom Domingom kao producentom i naratorom. Rado se ističe i kako su 2006. godine u Hvaru priredili koncert s proslavljenom violončelisticom Monikom Leskovar, a sljedeće godine bilježe gostovanja u Beču te Barceloni, gdje se s četiri održana koncerta svrstavaju među najzapaženije sudionike tamošnjeg tradicionalnog Tjedna meksičke kulture.

Puno toga moglo bi se još izdvojiti u karijeri Mariachi Los Caballerosa ali je ipak najbolje poslušati ih uživo, pod vedrim nebom u 21 sat na sceni Amadeo u petak ili subotu.

◄ Povratak