Slavonski Brod – Brodsko glazbeno ljeto

Objavljeno: 14. 07. 2016.

◄ Povratak

Publika svih godina pjevala je i plesala u ritmu dinamične glazbe Mariachi Los Caballerosa

SLAVONSKI BROD – Prije petnaest godina u Slavonskom Brodu gostovao je prvi hrvatski sastav koji izvodi tradicionalnu meksičku glazbu – Mariachi Los Caballeros,(za one koji ne znaju, a voljeli bi znati, caballero u prijevodu znači : vitez, gospodin, jahač, konjanik ) Od prvog javnog nastupa u travnju 1998. godine, pa do danas Los Caballeros postao je ne samo najbolji ansambl koji promiče ovu vrstu glazbe u Hrvatskoj, već je dokazao svoju prepoznatljivost u čitavom svijetu.

Danas su vodeći hrvatski glasnogovornici mariachi glazbe koja je zapravo samo jedna u nizu brojnih stilova regionalne meksičke narodne glazbe, ali je ipak izvan granica najpoznatija meksička glazba. Mariachi je inače naziv za tipične meksičke glazbene skupine i glazbenike iz savezne države Jalisco.

Dvanaestorica veličanstvenih uspjeli su vatrenim pjevom i svirkom na vihuelama, gitarama, trubama i violinama zapaliti ljetnu pozornicu, na platou KKD Ivana Brlić Mažuranić, koja je ovaj puta bila premala za sve ljubitelje ovog glazbenog izričaja. Bilo je neobično lijepo vidjeti publiku svih generacija kako se njišu, pjevaju i plešu u ritmu dinamične glazbe Mariachi Los Caballerosa čiji koncert je definitivno osvježio Brodsko glazbeno ljeto.

◄ Povratak